Cykeldemonstration i forbindelse med sommerens Klima-camp i København

2009 står i klimaets tegn – ikke mindst her i Danmark, hvor det næste internationale klimatopmøde løber af stablen i december. Der bliver diskuteret, aktioneret og mobiliseret op til klimatopmødet, hvor politikere fra hele verden skal blive enige om en ny klimaaftale. Desværre er der alt for lidt fokus på en meget central spiller i kampen for en ordentlig klimaaftale – nemlig EU.

Derfor retter Ungdom mod EU nu blikket mod EUs klimapolitik og den mangelfulde klimapakke, der blev vedtaget i EU i 2008. I juli blev der afholdt Klima-camp i København, hvor klimaaktivister i alle aldre og fra flere lande mødtes og diskuterede klimaproblemerne, afholdt foredrag om klimaforandringerne og forberedte protesterne til klimatopmødet. Ungdom mod EU deltog med workshops, info-telt og materialer om EUs klimapolitik.

Under en workshop blev der spurgt ud i lokalet, hvor mange der beskæftigede sig med EUs klimapolitik. Det var der ingen, der gjorde. Det er tankevækkende, hvor få der tager fat i EU, når der diskuteres, kritiseres og aktioneres, når EU jo reelt spiller en afgørende rolle i klimaforhandlingerne – og når EUs klimapakke både er uambitiøs og forhindrer medlemslandene i at arbejde for en bedre aftale. Derfor vil vi i Ungdom mod EU det kommende efterår gøre, hvad vi kan for at sætte fokus på, hvordan EU-politikerne svigter deres ansvar på klimaområdet.